Undgå rester af sæbe i vaskemaskine

Rester af sæbe i din vaskemaskine er ikke hensigtsmæssigt, da det både kan forårsage en grim lugt i vaskemaskinen på længere sigt, hvis sæberesterne får lov at gemme sig og mugne i vaskemaskinen, men sæberester kan også bevirke, at vasketøjet ikke bliver vasket helt rent, når sæben sidder i hvide klumper på tøjet. Der er flere ting du kan gøre for at undgå rester af sæbe.

 

Overordnet skal du passe på med ikke at hælde for meget vaskemiddel i vaskemaskinen. Når du overdoserer sæben, vil risikoen for rester af sæbe på dit tøj være endnu større. Ligeledes må du ikke fylde vaskemaskinen med mere vasketøj, end hvad den max har kapacitet til at rumme. Konsekvensen ved at overfylde vaskemaskinen er, at pladsen i vasketromlen vil være for kompakt, og at sæben kan gemme sig i tøjet, som ikke bliver ordentligt skyllet igennem.

 

Derudover kan du også tage øvrige foranstaltninger, når du gerne vil undgå rester af sæbe i vaskemaskinen. Herunder kan du vælge et vaskeprogram, som indeholder et ekstra skyl, således at du er sikker på, at tøjet er godt skyllet igennem og fri for sæbe. Dernæst er det en god ide at benytte flydende sæbe i stedet for vaskemiddel i pulverform, som har svære ved at opløse sig i vaskemaskinen, og derfor efterlader disse sæberester på tøjet. Sæben kan med fordel påfyldes i sæbeskuffen og ikke direkte i vaskemaskinens tromle, hvorved sæben også vil opløses bedre. Dertil er det en god ide at rengøre sæbeskuffen med jævne mellemrum, sådan at denne ikke bliver fyldt med gammel sæbe. Måske kan din sæbeskuffe oven i købet gå i opvaskemaskinen, og så er det jo ingen sag at holde den ren.